Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Skoro zataženo

Ransdorf: Levice se nezvedne z krize, dokud se lidé opravdu nenaštvou

Ransdorf: Levice se nezvedne z krize, dokud se lidé opravdu nenaštvou
zdroj: Mediafax

Levicové strany v Evropě i u nás jsou v hluboké krizi, a tak jedinou možností, jak posunout politiku k lepšímu, je změna zdola od nejširších vrstev. Proto teprve nespokojenost lidí a jejich tlak na změny přiměje podle europoslance Miloslava Ransdorfa levici k tomu, aby se znovu postavila na nohy a začala pracovat na nových základech. Hospodářskou krizi ale zároveň považuje za příležitost pro země, které pochopí, že je třeba provést skutečné změny.

Tahounem možných politických změn nebudou v evropských zemích strany, ale nespokojení občané. „Jsem přesvědčen o tom, že změna zdola je jediná možnost, jak změnit politiku k lepšímu. Bez tlaku lidí se to nestane. Jsem přesvědčený, že trend protestů v ulicích bude v příštím roce nabírat na síle,“ říká pro ParlamentníListy.cz europoslanec Miloslav Ransdorf.

Je to dané i tím, že současná Evropa trpí krizí tzv. politických elit, což je podle Ransdorfa krize oněch politických elit, nikoliv obyčejných občanů. „V současné době chybí skutečné osobnosti, nynější politici jsou produktem všelijakých těch mediálních agentur a vlivu kapitálových špiček,“ tvrdí místopředseda stínové vlády KSČM pro zahraniční politiku.

Celý článek naleznete na ParlamentníListy.cz