Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 0°C Polojasno

Romské ubytovny jsou časovaná bomba. Jednoduché nabídky problémy nevyřeší

Romské ubytovny jsou časovaná bomba. Jednoduché nabídky problémy nevyřeší
zdroj: Mediafax

Skoro nepozorovaně začala návštěva místopředsedkyně vlády Karolíny Peake (VV) v Moravskoslezském kraji. Těsně po osmé hodině ji před Integrovaným bezpečnostním centrem v Ostravě přivítal hejtman Moravskoslezského kraje Jaroslav Palas jen v doprovodu své tiskové mluvčí.

„Tady je to opravdu jako centrální mozek lidstva," řekla Karolína Peake při pohledu přes skleněnou zeď místnosti krizového štábu Moravskoslezského kraje na obrovskou místnost dispečinku a absolvovala výklad o tom, jak toto centrum funguje.

Spolupráce mezi složkami

"Já se snažím vyjíždět každý druhý týden do některého z regionů a tentokrát padla volba na Moravskoslezský kraj. I když je volný den, pan hejtman Palas byl tak laskav, že byl ochoten část svátečního dne strávit se mnou. Jsem moc ráda, že jsme se mohli zastavit v tomto centru, které je opravdu unikátní. Jsem mile překvapena, co se také v České republice dokáže vytvořit. Překvapilo mne, jak výborně dokáže Moravskoslezský kraj čerpat evropské peníze, protože z 92 procent bylo toto bezpečnostní centrum financováno z evropských fondů."

"Je skvělé, že je možné v této republice ještě najít synergii spolupráce mezi několika složkami, které spolupracují tak, že je z toho takovýto fantastický výsledek. Já se s tou spoluprací v politice spíše potýkám mezi jednotlivými stranami. Takže když vidím, že to někde funguje, tak jsem mile překvapena," sdělila vicepremiérka vlády pro boj s korupcí.

Celý článek naleznete na ParlamentniListy.cz.