Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes -1°C Slabý déšť

Rušno ve VV: Radikální místopředseda odsoudil vlastní ministry

Rušno ve VV: Radikální místopředseda odsoudil vlastní ministry
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Místopředsedovi Věcí Veřejných Tomáši Jarolímovi se nelíbí práce dvou ministrů, zastupujících v Nečasově vládě nejmenší vládní stranu. Kromě Radka Šmerdy, který je nestraníkem a VV beztak chtějí jeho výměnu, se ale Jarolím obul i do Kamila Jankovského.

Teplický zastupitel, který je považován za novou tvář VV, mající za úkol zdůraznit myšlenku boje Johnovy strany proti korupci, ParlamentnímListům.cz řekl, že sám odmítl nabízený post ministra dopravy, kde by nahradil Radka Šmerdu.

Zatímco média zatím hledají jména, která připadají v úvahu jako náhrada Šmerdy, takřka jistý kandidát na tento post lákavou nabídku odmítl. "Jsem v té vyšší politice příliš krátkou dobu na to, abych přijal post ministra," přiznal ParlamentnímListům.cz velkorysou nabídku od vedení Jarolím. Důvodem však není spokojenost dlouholetého severočeského bojovníka proti korupci s prací ministra, který po sérii článků MF Dnes, upozorňující na údajné praktiky vedení VV, nahradil stranického šéfa resortu Víta Bártu.

Od slov k činům daleko

"Je tomu právě naopak, mám pocit, že u pana Šmerdy je trochu daleko od slov k činům. Nechápu, proč stále nechává ve funkci lidi, u nichž je jasné, že participovali na nefunkčnosti Ředitelství silnic a dálnic na Ústecku. A co je horší, oni jsou přímo podepsaní pod věcmi, které jsou tunelem na miliony ze státního rozpočtu. Tito lidé, konkrétně z bývalého vedení ŘSD na Ústecku, pokud chcete příklad, jsou stále ve svých funkcích," komentuje Šmerdovu činnost Jarolím. Tzv. "kmotři", pohybující se okolo tučných zakázek ministerstva dopravy, prý v resortu nyní znovu nabírají dech.

Celý článek na ParlamentniListy.cz