Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 1°C Oblačno

Sedmiletá dívka přežila leteckou nehodu a bosá si došla v mrazu pro pomoc

Sedmiletá dívka přežila leteckou nehodu a bosá si došla v mrazu pro pomoc
Rodina Gutzlerových si fotila přílet na Floridu. Domů se už bohužel nevrátila | zdroj: Facebook Martyho Gutzlera

Sedmiletá Sailor Gutzlerová prokázala téměř zázračné odhodlání přežít, když letadlo s její rodinou v pátek havarovalo v hustých lesích v americkém Kentucky. Celá rodina při neštěstí zahynula, dívka oblečená teplého floridského počasí se prodrala nepřístupným terénem a v nejbližším domě požádala o pomoc. Dívčin příběh přinesla CNN.

Dívka šla sama tmou a terénem plným popadaných stromů, potokem více než kilometr a brodila se i křovím. To vše v chladném lednovém počasí v oblečení, ve kterém s rodinou trávila dovolenou na Floridě – v kraťasech, bez bundy, bosá a jen s jednou ponožkou.

"Řekla mi, že se jejich letadlo zřítilo a její matka i otec jsou mrtví," popsal Larry Wilkins, na jehož dveře Sailor zaklepala. Měla zakrvácený obličej a ruce i nohy podrápané od trní.

Záchranáři a policie se shodují, že přežití dívky byl zázrak. V okolí nehody jsou jen tři domy obydlené i během zimy. "Kdyby se vydala jiným směrem, mohlo to kvůli zimě skončit špatně," řekl Wilkins.

Letadlo havarovalo v pátek během své cesty z Key Westu na Floridě a mířilo do Mount Vernonu v Illinois. Letoví dispečeři s ním ztratili kontakt poté, co pilot nahlásil problémy s motorem a nasměřovali ho nejbližší letiště. Zahynuli v něm oba její rodiče, její devítiletá sestra a 14letý bratranec.

Zdroje: