Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

Šéf dětského domova špehoval zaměstnance a čachroval s odměnami

Šéf dětského domova špehoval zaměstnance a čachroval s odměnami
Ilustrační snímek | zdroj: ThinkStock

Být oblíbenec ředitele Dětského domova Dolní Čermná Pavla Skřečka se zaměstnancům vyplatilo v podobě desetitisícových odměn, kterými jejich šéf nešetřil ani na sobě. Kdo se mu naopak znelíbil, tomu napíchnul počítač. Vedení Pardubického kraje ho nyní odvolalo a podalo na něj trestní oznámení.

Vedení kraje poslalo do domova kontrolu poté, co mu jedna ze zaměstnankyň popsala ředitelovy praktiky. Ten vybraným spolupracovníkům vyplácel během roku klidně statisícové odměny. Sám si podle MF DNES k dvacetiletému nástupu do organizace "nadělil" bonus v podobě šedesáti tisíc.

Skřeček údajně měl dávat některým zaměstnancům vysoké odměny i pod podmínkou, že mu polovinu z nich vrátí na jeho osobní účet.

Ředitel ale nečachroval jen penězi, do počítače si nechal nainstalovat program, kterým špehoval veškeré aktivity pracovníků domova na počítačích včetně toho, že jim sledoval i soukromé maily. Získané informace pak neváhal použít ve svůj prospěch.

Když Skřečka vedení kraje odvolalo, snažil se ještě důkazy o špehování na poslední chvíli zlikvidovat tím, že domů odnesl svůj služební počítač. 

Zdroje:
MF DNES