Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 7°C Oblačno

Škromach: Odchod Bárty je fajn, ale rezignovat by měl také Nečas

Škromach: Odchod Bárty je fajn, ale rezignovat by měl také Nečas
zdroj: Mediafax

Místopředsedu ČSSD Zdeňka Škromacha příliš nepřekvapilo, že ministr dopravy Vít Bárta rezignoval. Podle senátora z Hodonínska neměl jinou možnost, aby si zachoval čest. Podle Škromacha je rozhodně Bártovo jednání serióznější než u ministra obrany Alexandra Vondry.

"Nic mě na tom nepřekvapuje, ani to, že na poslaneckou funkci nerezignoval," prohlásil Zdeněk Škromach pro ParlamentníListy.cz. Nicméně místopředseda ČSSD je přesvědčen, že Vít Bárta rozhodně není jediný, kdo by měl ze současné vlády odejít.

Na Vondru nezapomeneme

Trochu se zdá, že kvůli případu Bárty a drobnohledu, přes který se kouká na Věci veřejné, se může radovat Alexandr Vondra. Jeho kauza Promopro, kde jde o stovky milionů, jako by ustoupila v posledních dnech do pozadí. „Tak to se nebojte, my na to nezapomněli a samozřejmě to budeme připomínat," směje se Škromach.

Předseda vlády Petr Nečas prohlásil, že by Věci veřejné neměly mít ve své kompetenci klíčové ministerstvo vnitra. „Asi by to rádi ovládli. ODS by zřejmě vnitro chtěla, Nečas by to možná rád dal Langerovi. Co se týče Bártova odstoupení, je to sice hezké, ale já bych spíš přivítal, kdyby odstoupil Nečas a Kalousek, nebo ještě lépe celá tahle vláda," prohlašuje místopředseda a senátor oranžové strany.

Celý článek na ParlamentniListy.cz