Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 7°C Občasný déšť

Smutný dopis policistům: Dostanete ještě méně, než jste čekali

Smutný dopis policistům: Dostanete ještě méně, než jste čekali
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Dopis policejního ředitele Karlovarského kraje adresovaný podřízeným dva dny před Silvestrem rozhodně náladu ve sboru neuklidnil, naopak. Jedná se o téma v současnou dobu asi nejcitlivější, a to sice peníze.

Plukovník Oldřich Tomášek v něm s politováním upozorňuje, že není schopen splnit slib ministra na snížení mezd o proklamovaných 6,3 procenta, ale že musí tuto hranici překročit, jelikož ještě neobdržel rozpočet na mzdy na rok 2011 od policejního prezidia.

Za předpokladu, že...

"V současné době jsou vám předávány nové platové výměry obsahující snížení platových tarifů o 10 procent tak, jak určila vláda svým nařízením. Zároveň ale ve sdělovacích prostředcích zaznívá opakovaně ujištění ministra vnitra, že reálně budou sníženy platy policistů o 6,3 procenta,...prakticky všichni jdete s celkovým platem dolů o víc než deklarovaných 6,3," stojí v textu dopisu krajského policejního ředitele jeho podřízeným.

V okamžiku přidělení rozpočtu budou všem policistům přepočítány platy tak, aby pokles platu byl skutečně jen 6,3%. To platí za předpokladu, že objem mezd pro naše ředitelství bude snížen skutečně jen o 6,3% oproti loňskému roku," potvrdila předpoklad pro ParlamentníListy.cz tisková mluvčí policejního ředitelství Karlovarského kraje mjr. Andrea Pomichalová.

Celý článek na ParlamentniListy.cz