Dnes je úterý 23. dubna 2024., Svátek má Vojtěch
Počasí dnes 9°C Zataženo

Komentář: Sobotka a Chovanec aka Chobotka, zdivočelé Řevnice a Zemanovy čisté ruce

Komentář: Sobotka a Chovanec aka Chobotka, zdivočelé Řevnice a Zemanovy čisté ruce
Sobotka a Chovanec, nerozlučná dvojka 'Chobotka' | zdroj: Profimedia

Aktuální souznění sociálně demokratického ministra vnitra Milana Chovance s jeho představeným, premiérem Bohuslavem Sobotkou dosáhlo takové míry, že ti dva bez sebe nedají ani ránu. Jsou jako Pat a Mat, Špejbl a Hurvínek, Marx a Engels, Klus a Krajčo, a proto se jim začalo říkat stručně Chobotka. 

Chobotka v uplynulém týdnu svolala bezpečnostní radu státu, což je orgán, který zasedá v případech, kdy je ohrožena strategická bezpečnost nás všech. Vypuknou povodně, do trafiky v Chocni nedodají časopis Vaše křížovky, ministr vnitra je obviněn z korupce - to všechno jsou důvody, kvůli kterým je třeba zasednout.

Do korupční oplétačky ministra, který zaujal hlavně tím, že plzeňská práva vystudoval v ultimátním turbo režimu, zhubl asi tak metrák a do vlády se dostal proto, že se po volbách pokusil podrazit svého šéfa, ale včas mu došlo, jak je to zavrženíhodné, takže následně podrazil svoje kamarády, se zapletl jistý sociální demokrat Choc z Řevnic.

Jestli by se měla bezpečnostní rada něčím opravdu zabývat, pak je to dění v této středočeské vísce. Nejen, že tam bují korupce, ale taky se tam pořádají přednášky pravicového sociologa, burana a idola moderního měšťáka Petra Hampla.

Jak známo, v Řevnicích se také zdržuje Jiří Vyvadil, nejlepší přítel Vladimíra Putina. Z jeho dopisu, kterým u příležitosti výročí 21. srpna 1968 zve svého kamaráda, aby to u nás všechno tak nějak vyřešil, parafrázujme: "Náš v podstatě zdravý polistopadový demokratický proces, náprava chyb a nedostatků minulosti i celkové politické řízení společnosti, se vymykají postupně ústřednímu výboru sdružení Přátelé Ruska v České republice (PRvČR)."

Řevnice nám jednoznačně berou klid na práci, ať už si to uvědomujete nebo ne. Mělo by se s tím něco udělat, jen zatím nikdo nepřišel s efektivním návrhem, co by to mělo být.

S ministrem vnitra to koneckonců vůbec nevypadá dobře. Vrabci na střeše Strakovky si cvrlikají o tom, že jeho vztah s ředitelkou úseku korporátní správy ministerstva Barborou Snopkovou-Haberovou se dostal na úroveň, se kterou nepočítá dokonce ani tak sofistikovaná norma, jakou je zákon o státní službě. Pan Chovanec by se měl zahledět do historie své vlastní strany.

Bylo to na sklonku devadesátých let, Miloš Zeman se svou smečkou důchodců dočasně propuštěných z léčeben pro dlouhodobý spánek vtáhl do Strakovy akademie a vyhlásil akci Čisté ruce.

Protikorupční frašce padl za oběť jeho vlastní ministr financí Ivo Svoboda i se svou přítelkyní, jistou...Barbarou Snopkovou. Oba skončili ve vězení, ministr se svou pleší a jeho přítelkyně se svým charakteristickým drdolem zvíci Matterhornu.

Zeman se z této zkušenosti poučil a své okolí už věcmi, jako jsou čisté ruce, neobtěžuje. Milana Chovance okamžik prozření zřejmě teprve čeká a vzhledem k tomu, že se ministrem vnitra stát nikdy neměl, bychom tento okamžik měli všichni vyhlížet s nadějemi.

Prozatím si je nenechme kazit tím, že na jeho místo může nastoupit třeba Karel Březina, Petr Hulinský nebo jiný vekslák moderního střihu, kterými ČSSD oplývá snad jako žádná jiná partaj.

Zdroje:
Vlastní