Dnes je středa 24. dubna 2024., Svátek má Jiří
Počasí dnes 3°C Slabý déšť

Spisovatelé i poradce od Penty. Tak dnes žijí komunistické elity

Spisovatelé i poradce od Penty. Tak dnes žijí komunistické elity
V pražském Paláci knih Luxor se konala autogramiáda Lubomíra Štrougala | zdroj: Parlamentnilisty.cz

Před 23 lety byl jejich režim sesazen, ale nyní se vesměs jedná o spokojené důchodce. Server Blesk.cz popsal, jak si aktuálně žijí někteří prominenti komunistického režimu. Poslední náčelník StB Alojz Lorenc, bývalý federální premiér Lubomír Štrougal i poslední předrevoluční generální tajemník Miloš Jakeš dnes žijí vcelku spokojeně.

Třiasedmdesátiletý Lorenc byl v listopadu 1989 na vrcholu svých sil a proto ještě poté stihl řadu obchodních aktivit. Jeho poradenství ještě před dvěma lety využívala investiční skupina Penta. Muž, který byl za své aktivity několikrát trestně stíhán, ale do vězení nikdy nemusel, nyní žije spokojeně v Bratislavě.

Bývalý premiér Lubomír Štrougal žije od revoluce v ústraní, z něhož částečně vystoupil v posledních letech, když přišel se dvěma díly svých pamětí, které se velmi slušně prodávaly. Možná i proto si na rozdíl od svých kolegů nestěžuje na důchod. Žije převážně na své chalupě v Jizerských horách, i když si podle serveru nedávno koupil byt v Praze za několik milionů.

Zdroje: