Dnes je úterý 16. dubna 2024., Svátek má Irena
Počasí dnes 11°C Zataženo

Šťastný: Je mi na zvracení. Chybí jen mikrofony v pisoárech

Šťastný: Je mi na zvracení. Chybí jen mikrofony v pisoárech
zdroj: Mediafax

Poslanec a předseda pražské ODS Boris Šťastný je znechucen z politické situace a zveřejnění další tajné nahrávky z prostředí Věcí veřejných. Pro ParlamentníListy.cz uvedl, že je mu doslova na zvracení.

Šťastný je v současnosti mimo republiku, ve Španělsku. „Je to hrozný hnus, co se děje. Z české politiky se v posledních týdnech vytratil souboj myšlenek a ideálů a nahradil ho souboj odposlechů. Už chybí jen štěnice pod pisoáry a skryté kamery v záchodových mísách. Zvracel bych z toho," vyjádřil se expresivně pro ParlamentníListy.cz poslanec.

Podle něho by se měla trojkoalice udržet. „Já osobně preferuji proreformní vládu Petra Nečase sestavenou na principu výsledků voleb. Kdo má jakýkoli jiný nápad vládního uspořádání, jak jinak by ODS mohla prosadit pravicové reformy, ať ho představí. Já jsem však žádný do této chvíle neviděl a žádný mne ani nenapadá," dodal Šťastný.

Pospíšil zpochybňuje koalici s VV

Obsah zmíněné nahrávky považuje za závažný ministr spravedlnosti a místopředseda ODS Jiří Pospíšil, o jehož resort údajně Věci veřejné projevily zájem. „Budeme se na grémiu bavit, jak dál postupovat, nemohu vyloučit ani variantu ukončení spolupráce s Věcmi veřejnými," sdělil Pospíšil. Nejbližší schůzka koaličních špiček je plánovaná na středu.

Celý článek na ParlamentniListy.cz