Dnes je úterý 23. dubna 2024., Svátek má Vojtěch
Počasí dnes 7°C Skoro zataženo

Takhle kníže setřel Nečase za Kalouska. A bylo toho víc

Takhle kníže setřel Nečase za Kalouska. A bylo toho víc
Karel Schwarzenberg, Petr Nečas | zdroj: Mediafax

Premiér a předseda ODS Petr Nečas se v rozhovoru pro MF Dnes vyjádřil k situaci v ODS a poklesu jejích preferencí. V této souvislosti ale uvedl, že ODS je na tom lépe než TOP 09, neboť když ODS přijde o Nečase a prvního místopředsedu Martina Kubu, tak se nic neděje a pojede dál. Když TOP 09 ztratí předsedu Schwarzenberga a místopředsedu Kalouska, tak je v háji. Takové vyjádření se ale řadě topkařů nelíbilo.

„Když ODS přijde o Nečase a prvního místopředsedu Martina Kubu, tak se nic neděje, pojede dál. Někteří si dokonce myslí, že se pojede ještě rychleji, ale to už je jiná debata. Když TOP 09 ztratí předsedu Schwarzenberga a místopředsedu Kalouska, tak je v háji. A to je ten základní rozdíl,“ uvedl premiér Petr Nečas pro MF Dnes.

ParlamentníListy.cz oslovily členy poslaneckého klubu TOP 09 a Starostů, jestli to také vidí jako Petr Nečas.

Zbožné přání

Předseda TOP 09 a první vicepremiér Karel Schwarzenberg naznačil, že to, že by on nebo Kalousek skončili v TOP 09, je Nečasovo zbožné přání. „Wishful thinking. Přenechám zvídavým novinářům průzkum obou stran ohledně rozpolcenosti či stability,“ uvedl pro ParlamentníListy.cz Schwarzenberg.

„Je to od pana premiéra zajímavá politologicko-personální úvaha. O tom, kdo je, či není v háji, ale rozhodnou spíš voliči,“ reagoval předseda poslaneckého klubu TOP 09 a Starostů Petr Gazdík.

V ODS je cosi shnilého. Nečas nemá charisma

Zdroje: