Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 7°C Občasný déšť

Tlustý: Je to klinická smrt. Vláda už nemá šanci

Tlustý: Je to klinická smrt. Vláda už nemá šanci
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Exposlanec ODS Vlastimil Tlustý byl jedním z těch, kteří v březnu 2009 položili Topolánkovu vládu. V současnosti už není politikem, žije spokojeně ve svém domě za Prahou a zabývá se finančním poradenstvím. Na současnou pozici Nečasova kabinetu má ale jasný názor.

Politiku sleduje, ale rozhodně se s ní nenervuje. Vláda je podle jeho názoru ve stavu klinické smrti. „Nečasova vláda je po svých skandálech a po tom, jakým způsobem vládne v takové situaci, že podle mě své funkční období nedovládne. Bez ohledu na to, jak to dnes dopadne," míní bývalý ekonomický expert ODS.

Při otázce, zda by hlasoval i dnes pro vyslovení nedůvěry, se Tlustý směje. „To by záleželo na tom, v jaké bych byl straně. Teď budu mluvit vážně. Koalice se dostala do takové situace, že už je jedno, jak bude kdo hlasovat," řekl ParlamentnímListům.cz Tlustý.

„Ta vláda je ve stavu klinické smrti. Pokud ustojí dnešní hlasování, v tom stavu klinické smrti stejně zůstane. Nevěřím, že by mohlo dojít k nějakému zázračnému uzdravení," je přesvědčen exposlanec.

Celý článek na ParlamentniListy.cz