Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 14°C Oblačno

Topolánek už není zticha: Nečas jen rozděluje trafiky, Okamura je zlo

Topolánek už není zticha: Nečas jen rozděluje trafiky, Okamura je zlo
zdroj: Mediafax

Někdejší premiér a předseda ODS Mirek Topolánek poskytl velký rozhovor časopisu Týden. S odstupem dvou let, během kterých se chtěl zdržet politických stanovisek, hodnotí bývalou stranu i současného premiéra Petra Nečase. Topolánek je na přední stránce s titulkem „Jsem king“ vyobrazen v miniaturních plavkách jako filmový hrdina Borat, který má kolem sebe polonahé dívky.

Hned v úvodu si Topolánek rýpl, že za něj i za Václava Klause byla ve straně otevřená vnitrostranická diskuse. Ta ale v současnosti chybí.

„Průvodním jevem toho je, že přestože vládneme, stranu opustilo pět tisíc lidí. Tolik některé strany ani nikdy nezískají. A ti lidé odešli podle mě právě kvůli tomu, že tu absentuje svobodná diskuse. Odcházejí potomci muklů, odcházejí elity, neodcházejí ti 'nečistí',“ tvrdí bývalý premiér v rozhovoru pro časopis Týden.

Z ODS se stal fackovací panák Věcí veřejných

Topolánek dále poukázal na to, že z ODS se stala nevýrazná strana. Je to prý vidět zejména na ministrech, kteří se moc neprojevují a ustupují koaličním partnerům. Vláda se pak jeví, že ji vedou Věci veřejné. ODS jim v koalici často dělá fackovacího panáka, v lepším případě sparingpartnera.