Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Skoro zataženo

Trapas političky: Kolega omdlel v přímém přenosu, poslankyně na něj tupě zírala

Trapas političky: Kolega omdlel v přímém přenosu, poslankyně na něj tupě zírala
zdroj: tisková zpráva

VIDEO. Na poslankyni Sophii Mirabellu se snesla vlna kritiky poté, co Simon Sheikh omdlel během živého vysílání politické debaty a ji ani nenapadlo mu pomoci.

Účastníci debaty v australské televizi právě diskutovali o zavedení uhlíkové daně, když lídr aktivistické organizace GetUp Simon Sheikh zničehonic omdlel a padl hlavou na stůl. Liberální poslankyně Mirrabelová místo aby muži pomohla, jen se od něj štítivě odtáhla a zhnuseně na něj zírala.

Do toho se ministr pro klimatické změny Greg Combet, který měl právě slovo, začal zajímat, jestli je Sheikh v pořádku. "Nejsem si jistý, co to Simon dělá. Je v pořádku? Myslím, že není. Ne. Simon není v pořádku,“ řekl do kamer.

Na to konto Sheikhovi přispěchali na pomoc členové televizního štábu a všichni účastníci debaty kromě Mirabellové, která jen dál nečině přihlížela. Její chování si dnes vysloužilo vlnu kritiky na sociálních sítích.

"Je hrozné vidět, jak se Simonovi udělalo špatně, ale ještě horší je sledovat, jak na něj ta ženská lhostejně zírá,“ napsal za všechny sloupkař Joe Hildebrand na Twitter. "Kdyby se někdy udělalo špatně mně, doufám, že nebude poblíž."

Mluvčí poslankyně posléze uvedla, že Mirabellová byla v šoku a nechápala, co se děje. Dnes také vyšlo najevo, že politik omdlel vyčerpáním poté, co se zotavoval z těžké chřipky.