Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Oblačno

Ty německý kolaborante! Nadávají politici Schwarzenbergovi. Druhý Hácha?

Ty německý kolaborante! Nadávají politici Schwarzenbergovi. Druhý Hácha?
zdroj: Profimedia

Předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg přijal nominaci TOP 09 na kandidaturu na úřad prezidenta republiky. Již v srpnovém rozhovoru pro Týden uvedl, že jako první svůj úkol v křesle prezidenta by viděl budování co nejlepších vztahů s Německem. Jeho proněmecká angažovanost se nelíbí politikům ostatních stran.

„Kdybych se stal prezidentem, zajisté bych si uvědomil zásadní věc. Podíval bych se na světovou mapu a zjistil bych, kolik velkoměst na světě už má víc obyvatel než celá Česká republika. (...) My si musíme uvědomit, že naším nejdůležitějším spojencem bylo, je a bude Německo. Za svůj první úkol bych proto považoval co nejlepší vztahy s Německem," řekl ministr zahraničí Karel Schwarzenberg v rozhovoru pro časopis Týden z 22. srpna.

Ke konci září se také předseda TOP 09  vyjádřil v tom smyslu, že byly doby, kdy každý vzdělaný Čech uměl jak česky, tak německy a teď prý přišla doba, abychom se do těch časů vrátili.

Nedávno se rovněž Karel Schwarzenberg zastal německé kancléřky Angely Merkelové, když premiér Petr Nečas uvedl, že by bylo správné k euru vypsat referendum, neboť eurozóna je nyní úplně jiná, než když jsme vstupovali do EU.

Celý článek naleznete na ParlamentniListy.cz.