Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 2°C Slabý déšť

Úspěšný podnikatel začíná měnit politiku. Půjdou lidi za Babišem?

Úspěšný podnikatel začíná měnit politiku. Půjdou lidi za Babišem?
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Podnikatel Andrej Babiš vtrhl na českou politickou scénu jako velká voda. Kritiku korupce pojal velmi emocionálně a pro urážlivé slovo nešel daleko. A takové chování vždy budí rozporuplné reakce.

Zatímco někteří Češi jeho iniciativu chválí, neboť věří, že člověk s takovým kapitálem dokáže proti korupci skutečně efektivně bojovat, jiní zdaleka tak optimističtí nejsou. Babiše přitom obviňují ze všeho, od arogance po osobní vazby na české korupčníky.

Rozzuřený miliardář: Peake ven, Bárta do basy! V tomto bordelu se nedá žít

„Babiš u Moravce - je dobře, když se šíbři začínají požírat navzájem: Dalík, Babiš, Šlouf, Bárta, Řebíček... Babiš se hezky odkopal," napsal na svém facebookovém profilu šéfredaktor týdeníku Respekt Erik Tabery. Právě jeho magazín s oblibou poukazuje na různé špinavé obchody, ve kterých měl miliardář Babiš v minulosti údajně prsty.

Babišovi odpůrci podnikateli také vyčítají populismus a podobnost s některými dřívějšími „protikorupčními" iniciativami.

Borec!

Jiní naopak Babiše podporují a oceňují jeho odvahu vyslovit přímo to, co politici zatím vždy vyslovovali raději jen „na půl huby". "Konečně někdo řekl pravdu nahlas a veřejně !!! Babiš je BOREC a fandím mu, to co předvedl dnes u Moravce bylo SUPER !!! Jen tak dál!!!" chválil Babiše na Facebooku uživatel Michal Mráz.

Celý článek naleznete na ParlamentniListy.cz.