Dnes je úterý 19. března 2024., Svátek má Josef
Počasí dnes 6°C Polojasno

Už k nám prchají z Ukrajiny i krávy, smějí se Rusové

Už k nám prchají z Ukrajiny i krávy, smějí se Rusové
Kráva (ilustrační foto) | zdroj: ThinkStock

Z farmy v Luhanské oblasti, která leží na rozbouřeném východě Ukrajiny, zmizelo stádo krav. Později se ukázalo, že se dobytek přemístil na ruskou stranu. Není ovšem jasné, zda šlo o emigraci nebo krádež. Zatímco ruský tisk píše, že krávy prchly dobrovolně, Ukrajinci tvrdí, že byly sprostě uneseny. 

Stádo o počtu 172 hlav pláchlo ve středu v noci. "Kilometr od státních hranic s Ruskou federací byla nalezena jedna kráva, která se podle slov majitele farmy oddělila od stáda," uvádí se v policejním prohlášení.

Na to, že krávy skutečně přeběhly přes hranice do Ruska, přišli vyšetřovatelé důmyslným studiem jejich stop vedoucích ruským směrem. Ukrajinští policisté došli k závěru, že samy odejít nemohly. Pravda, únik musel být promyšlený už jen vzhledem k jeho načasování. Dobytek tak podle vyšetřovatelů unesli neznámí pachatelé.

Rusové se celé kauze smějí, média o ní informují jako o emigraci ukrajinských krav do Ruska. Případ a jeho odlišné podání v Rusku a na Ukrajině má proto vzhledem k rusko-ukrajinské krizi symbolický charakter.  

Zdroje:
Vlastní