Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Oblačno

Válka mezi Sobotkou a Haškem nebude, chtějí spolupracovat

Válka mezi Sobotkou a Haškem nebude, chtějí spolupracovat
zdroj: tisková zpráva

Situace v ČSSD se po konferenci v Karlových Varech změnila. Oba hlavní kandidáti na předsedu sociální demokracie, Michal Hašek a Bohuslav Sobotka, proti sobě nepůjdou.

Oba naopak počítají s tím, že ať už vyhraje kdokoliv z nich, ten poražený bude v nejužším vedení strany a budou v rámci stranického programu spolupracovat.

„Cítím velkou zodpovědnost za ČSSD, proto jsem již před časem na našich konferencích a i v médiích jasně sdělil, že v případě mého zvolení předsedou ČSSD nabídnu místo vedle sebe ve vedení ČSSD Bohuslavu Sobotkovi. Pokud o takové nabídce Bohouš přemýšlel a teď s ní přichází, je zřejmé, že ČSSD má šanci být po březnovém sjezdu silná, sebevědomá a jednotná strana. Možná to nepotěší ty, kteří počítali s krizí uvnitř ČSSD a vypuknutím atomové války mezi soupeři. Za sebe jasně říkám, že odmítám takový styl politiky," řekl serveru ParlamentníListy.cz Michal Hašek.

„Za sebe jasně říkám, že odmítám takový styl politiky a budu se chovat tak, aby lidé měli v budoucnu důvod volit ČSSD jako moderní levicovou stranu a jasně vyprofilovanou alternativu vůči české pravici," pokračuje Hašek.

Celý článek na ParlamentniListy.cz