Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 10°C Polojasno

Ve jménu vyměšování. Kavárna v Moskvě servíruje 'záchodové' menu

Ve jménu vyměšování. Kavárna v Moskvě servíruje 'záchodové' menu
Máte chuť? | zdroj: VK.com

Za nápad otevřít si restauraci "U Ho*na" poslal Zdeněk Pohlreich českého podnikatele k psychiatrovi. Nebyl ale jediným, kdo má podobně bizarní nápady. V centru Moskvy se dnes otevřela kavárna Crazy Toilet Cafe, píše britský server The Guardian. Hosté v ní sedí na toaletách a mohou si objednat jen jídla vizuálně inspirovaná výkaly.

Ruská kavárna je celá laděná do toaletního tématu, stěny například zdobí karikatury toalet a nechybí ani "stylová" výzdoba v podobě tematických sošek. Pro některé zákazníky může být už vstup do ní odrazující.

Majitel, bývalý starosta severoruského města Archangelsk Alexander Donskoj, ostatně tak nějak předpokládá, že jeho podnik bude přitahovat podivíny.

A ani nezakrývá, že spíš než na pravidelné hosty restaurace spoléhá na zvědavé kolemjdoucí. Tedy hlavně turisty, protože se nachází na hlavní turistické třídě v centru Moskvy.

"Lidé projdou okolo a řeknou si 'co to, sakra, je?' a pak se půjdou dovnitř podívat," řekla deníku provozní Inga Jaroslavskaja s tím, že se člověku jen tak nestane, aby měl šancí najíst se ze záchodové mísy.

V přepočtu za necelé dvě stovky lidé dostanou v záchodových mísách tříchodové polední menu, po kterém se některým možná zvedne žaludek.

Začíná hnědou krémovou polévkou, hlavní jídlo tvoří stočená pečená vinná klobása se třemi kopečky bramborové kaše a jako dezert se podává čokoládová zmrzlina. 

 

Záchodové téma neminulo ani nápoje. Klobásu tak lidé mohou zapíjet třeba lehce vylouhovaným zeleným čajem servírovaným v minipisoáru. 

Podobný styl jako Crazy Toilet Cafe nabízí i několik podniků v Asii, v Rusku a v Evropě jde ale o první takovou restauraci.

 

Zdroje:
The Guardian