Dnes je úterý 16. dubna 2024., Svátek má Irena
Počasí dnes 11°C Občasný déšť

Velikonoční výslužka trochu jinak? Vykoledujte si místo pochutin menší poplatky za energie

Velikonoční výslužka trochu jinak? Vykoledujte si místo pochutin menší poplatky za energie
zdroj: tisková zpráva

Velikonoce jsou prošpikované tradicemi. Od půstu, přes beránka, až po pomlázku pro chlapce i tatínky, která má v závislosti na věku koledníka celou řadu podob. Na mladší ročníky čeká za básničku a vyšlehání odměna v podobě kraslice či čokoládového pamlsku, zatímco starší ročníky volí raději tekutou odměnu, za kterou je ale doma ve většině případů nepochválí. Co kdyby ale právě tatínkové zkusili zaběhnuté zvyky změnit a přinesli domů výslužku, za kterou dostanou pochvalu, protože z ní bude těžit celá rodina?

Jakou by měla mít alternativní pomlázka podobu? Co třeba sjednat výhodnější smlouvu na dodavatele energií, která do rodinné kasy přinese až několik tisíc ročně navíc. Právě Velikonoce a s nimi spojené volno představují ideální příležitost, kdy se pustit do zkoumání výhodnosti stávajících smluv s dodavateli energií. Jak ukázal nedávný průzkum agentury STEM/MARK, řada Čechů pořád netuší, že se dá spousta peněz ušetřit jen tím, že si zvolí finančně i službami nejvýhodnějšího poskytovatele elektřiny či plynu. Spousta domácností proto neustále prodlužuje smlouvy se stávajícím dodavatelem, aniž by věděly, jak snadné je v dnešní době porovnat nabídky a vybrat někoho jiného – vhodnějšího.

Do netradičního koledování a zajištění velikonoční výslužky, která může přinést i několik tisíc ročně v rámci úspor, se lze pustit snadno, a navíc z tepla domova. Stačí do formuláře v internetovém kalkulátoru srovnám.cz zadat základní údaje a během okamžiku každý zjistí, jestli neplatí za energie příliš mnoho.

Srovnám.cz navíc ve výsledcích svého porovnání nezohledňuje pouze koncovou cenu, ale i podmínky, za jakých uživatel vypočítanou cenu získá, nebo jestli se hlásí dodavatel k Etickému kodexu poskytovatele elektřiny a plynu, což je významná garance vstřícného a férového přístupu k zákazníkovi.

Zjistit, jaký dodavatel plynu či elektřiny je pro domácnost nejvýhodnější, už dnes zkrátka nepředstavuje časově náročnou anabázi v podobě shánění a studování často nesrozumitelných smluv či nabídek a obíhání celé řady poboček.

Všechny potřebné informace lze zjistit z pohodlí domova a na jednom místě. Kdo si na to během velikonočních svátků najde alespoň pár minut čas, může si pak říci, že tak štědrou výslužku ještě domů nepřinesl. A navíc bez problémů stihne i pomlázku v podobě kraslic, čokolád nebo tekutých dobrot…

Zdroje: