Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 6°C Oblačno

Vesecká Pospíšilovi: Že nemůžete odvolat Rampulu? Neznáte zákony

Vesecká Pospíšilovi: Že nemůžete odvolat Rampulu? Neznáte zákony
zdroj: Mediafax

Od března má ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil na stole návrh na odvolání pražského vrchního státního zástupce Vlastimila Rampuly z pera nejvyššího státního zástupce Pavla Zemana. Dosud se Pospíšil odvolání bránil, že mu jej neumožňují zákony. To ale mnozí popírají.

To ale není pravda, konstatuje někdejší nejvyšší státní zástupkyně Renata Vesecká. Zákony má, ale patrně nemá důvody, dodala.

K návrhu na odvolání Rampuly prý Pavla Zemana vedla závažná Rampulova pochybení při plnění jeho povinností. Pospíšil se dosud bránil tím, že mu neumožňovala rozhodnout současná česká legislativa. V České televizi ale ministr prohlásil, že o návrhu na odvolání Rampuly rozhodne do čtrnácti dnů. Zároveň přiznal, že by podle dostupných informací sám Rampulu odvolal.

"Kecá", zákon má...

„Těžko můžu hodnotit, zda má být pan Rampula odvolán či nikoliv, protože neznám důvody, které vedly nejvyššího státního zástupce Zemana k návrhu Rampulu odvolat. Nicméně pokud se týká výroku pana ministra spravedlnosti Jiřího Pospíšila, že by Rampulu odvolal, ale že na to nemá zákon, tak to je naprosto nesmyslná věta," prohlásila pro ParlamentníListy.cz Renata Vesecká.

Celý článek na ParlamentniListy.cz