Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 12°C Polojasno

Víte na kolik přijde ošetření v zahraničí?

Víte na kolik přijde ošetření v zahraničí?
zdroj: tisková zpráva

Cestování je mezi Čechy stále oblíbenější. Ročně podniknou na 7 milionů zahraničních cest a pojišťovny každoročně řeší desetitisíce škod z cestovního pojištění. Ti, kteří si ho ale nesjednají a spoléhají pouze na EHIC kartu, musí počítat s vysokými částkami za ošetření, transport i spoluúčasti.

Cestovat bez komerčního cestovního pojištění, které vyjde jen na několik desítek korun je zbytečný risk. Pokud si ho nesjednáme a spolehneme pouze na Evropský průkaz zdravotního pojištění, tzv. EHIC kartu, dostane se nám pouze ošetření ve státních zdravotnických zařízeních. Většina klinik v turistických destinacích je ale soukromá. V takovém případě budeme muset veškeré náklady uhradit ze svého. Náklady za ošetření nás ale neminou ani ve státních zařízeních. Potřebný transport do nemocnice a vysoké spoluúčasti za ošetření se snadno přehoupnou přes deset tisíc korun. V rámci EHIC karty také nemáme zahrnutou odbornou asistenční službu, a tak hrozí riziko, že se nám vždy nedostane kvalitní a prověřené lékařské péče. Zdravotnictví v zahraničí je obecně dražší než u nás. Nejvyšší ceny ERV Evropská eviduje z USA, Kanady a Austrálie. V případě, že pacient musí být transportován z dané destinace zpět do České republiky, náklady začínají v řádech desetitisíců a šplhají až do milionů korun. 

Příklady cen ošetření 
Ošetření / lékařské zákroky / přeprava Země Náklady v Kč
Ambulantní ošetření sluneční alergie Chorvatsko, Řecko 2 200 – 4 100 Kč
Ambulantní ošetření nachlazení z klimatizace Turecko 2 700 – 6 900 Kč
Jednodenní hospitalizace se střevními potížemi Egypt 3 300 – 9 600 Kč
Jednodenní hospitalizace se střevními potížemi Dominikánská republika  100 000 Kč
1 den na jednotce intenzívní péče-napojení na přístroje Francie  109 600 Kč
Operace slepého střeva Španělsko  216 000 - 270 000 Kč
Ošetření a léčba komplikované zlomeniny ruky Austrálie, Nový Zéland  240 000 - 280 000 Kč
5denní hospitalizace-vnitřní zranění a vícečetné zlomeniny Spojené arabské emiráty  910 000 Kč
Týdenní hospitalizace při celkovém kolapsu z horka Bulharsko  361 700 Kč
Převoz sanitkou do ČR Itálie  76 700 Kč
Letecký ambulantní převoz do ČR Tunis  515 100 Kč
Transport leteckou zdravotní ambulancí Thajsko  1 500 000 Kč
3denní hospitalizace s plicní embolií a následný let do ČR USA  1 550 000 Kč

Jak správně vybrat cestovní pojištění?

V době popularity internetových srovnávačů Češi s oblibou vybírají i cestovní pojištění. Často se ale dopouští chyby a hledí pouze na výši limitů léčebných výloh, u kterých přitom stačí, aby byly nastaveny na 2 mil. Kč v rámci Evropy a 3 mil Kč mimo ni. Takové parametry dnes nabízí téměř všechny pojišťovny na trhu. Klíčová je vždy asistenční služba, která v případě potíží zachraňuje život. Při výběru pojištění je proto dobré sledovat uživatelské recenze a pokud nám není cokoli jasné, je zcela na místě do pojišťovny zavolat a na vše potřebné se zeptat.

Asistence musí být vždy po ruce

ERV Evropská disponuje vlastní asistenční službou, kterou řídí přímo ze své centrály v Praze. Klienti tak mají non-stop k dispozici více než stočlenný tým vyškolených specialistů, kteří hovoří osmi jazyky, samozřejmě včetně češtiny. K zajištění té nejvyšší kvality dále skupina ERV provozuje mezinárodní sít asistenčních Euro-Center, díky kterým poskytuje nepřetržitý servis po celém světě

Zdroje:
Inzerce