Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 15°C Občasný déšť

Z poslance „sekretářkou“. Skokan bude obsluhovat techniku

Z poslance „sekretářkou“. Skokan bude obsluhovat techniku
Petr Skokan | zdroj: isifa/Lidové Noviny/Ondřej Němec

Někdejší poslanec za Věci veřejné Petr Skokan zůstává ve sněmovně navzdory tomu, že do ní již nebyl zvolen. Podle informací MF Dnes se totiž stane asistentem svého spolustraníka z VV Jiřího Štětiny, který do sněmovny vstoupil znovu na kandidátce hnutí Úsvit přímé demokracie. Skokan tak bude kopírovat materiály či nosit knihy podobně jako sekretářky, ale bude také obsluhovat techniku. To mu jde dobře, jak by mohl potvrdit i exministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09).

Petr Skokan býval hejtmanem Libereckého kraje za ODS a později poslancem za Věci veřejné. V těchto vysokých funkcích si vytvořil síť známostí, kterou teď hodlá využít jeho stranický kolega Jiří Štětina. Nabídl mu místo poslaneckého asistenta za tři tisíce korun. Bude shánět materiály a pomáhat s přípravou legislativních návrhů.

Skokan si umí nahrát kdeco

Velmi známým se však stal v okamžiku, kdy se postavil ještě jako poslanec k řečnickému pultíku a začal vyprávět o telefonickém rozhovoru, který vedl s tehdejším ministrem financí Miroslavem Kalouskem (TOP 09). Kalousek mu volal, sprostě nadával a Skokan si to všechno nahrál. Jeho zkušeností s používáním moderní techniky chce teď využít i Štětina.

„Je to člověk, který je velmi zdatný ve spojovací technice. On jí opravdu rozumí, umí si nahrávat kdeco. Takového člověka na krátký úvazek potřebuji,“ prohlašuje staronový poslanec Štětina.

Zdroje: