Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

Záhadná smrt? Černý pasažér vypadl z letadla

Záhadná smrt? Černý pasažér vypadl z letadla
Tělo se našlo na střeše budovy na předměstí Londýna, které leží v příletové dráze na letiště Heathrow | zdroj: Profimedia

Britská policie řeší záhadné úmrtí mladíka, jehož tělo našli na střeše budovy na předměstí Londýna. Nejpravděpodobnější variantou je, že šlo o černého pasažéra, který při přistání vypadl z nákladového prostoru. Informovala o tom britská stanice BBC.

Policie usuzuje, že by mohl případ souviset se čtvrtečním nálezem černého pasažéra v nákladovém prostoru letadla British Airways, které letělo z jihoafrického Johannesburgu na londýnské letiště Heathrow.

"V toto chvíli neexistuje důkaz, který by oba případy propojil, ale je to jeden ze směrů vyšetřování," uvedla londýnská policie v prohlášení s tím, že není jasné, jak dlouho tělo na střeše administrativní budovy leželo.

Černý pasažér, kterého nalezli po přistání, sice žije, ale byl s vážnými zraněními v kritickém stavu převezen do nemocnice. Policie se domnívá, že už zná jeho totožnost, čeká ale na její potvrzení.

Pokud oba muži letěli v jednom letadle, museli přežít zhruba jedenáctihodinový let, přičemž po většinu doby v prostoru podvozku panuje teplota mezi nulou a minus 60 stupni Celsia. Podle vyšetřovatelů je tedy pravděpodobné, že muž zemřel ještě před tím, než dopadl na střechu. 

Jde o poměrně vzácný případ, ale už se párkrát stalo, že se černí pasažéři skryli před startem letadla do prostoru podvazku a během přistávání v Londýně při jeho vytažení vypadli. BBC připomíná případ 26letého Joseho Matady, který v roce 2012 vypadal při přistávání letadla z Angoly. 

Zdroje:
BBC