Dnes je úterý 23. dubna 2024., Svátek má Vojtěch
Počasí dnes 9°C Skoro zataženo

Zapomeňte na karavany a hausbóty, teď je v kurzu bydlení v letadle

Zapomeňte na karavany a hausbóty, teď je v kurzu bydlení v letadle
0:02:01 | zdroj: YouTube

Používání dopravních prostředků coby druh obydlí není dnes ničím neobvyklým. Karavany a hausbóty jsou ovšem dávno pasé. Vezměte si příklad z Američana Bruce Campbella, který se na stará kolena rozhodl bydlet v zaparkovaném letadle.

Když se podíváte na letecké snímky lesa nedaleko města Portland v americkém státě Oregon a spatříte letadlo, patrně vás jako první napadne, že jde o trosky z leteckého neštěstí. Opak je ale pravdou - Boeing 727 zde zaparkuje zcela záměrně. Čtyřiašedesátiletému Campbellovi slouží jako dům s křídly, který sice nelétá, ale pro vysloužilého pilota je ideálním místem, kde trávit důchodová léta.

Domov v letadle 1 Letecké záběry | zdroj: AirplaneHome.com

Letadlo je kvůli nerovnému lesnímu povrchu podepřeno pilíři. Campbell svůj boeing stále vylepšuje, stroj je již nyní vybaven elektřinou, vodou a kanalizací a je tedy obyvatelný. Sprcha i záchod jsou plně funkční, výrazněji vylepšit potřebuje pouze kuchyně, kterou aktuálně tvoří jen několik spotřebičů.

Domov v letadle 4 Letadlo je podepřeno pilíři | zdroj: YouTube.com

Žít v letadle si Campbell přál už od dětství: "Když jsem byl malý, často jsem v televizi sledoval videa o nejrůznějších letadlech. Již tehdy jsem si uvědomil, jak krásné by bylo žít v letadle, a postupem času se tato myšlenka rozvinula v přání postavit si dům z letadla."

Domov v letadle 3 Na bydlení v letadle je stále co vylepšovat | zdroj: AirplaneHome.com

"Letadla jsou neuvěřitelně silné stroje schopné vzdorovat nejrůznějším vnějším vlivům, jako jsou déšť, prach nebo hmyz," říká Campbell. Moderní materiály jsou podle něj zárukou dlouhodobé odolnosti těchto strojů. "A navíc jsou svým specifickým způsobem krásná," dodává.

zdroj: YouTube

Campbell přiznává, že žít v letadle není pro každého a vyžaduje to přijmout specifický životní styl. O letadlovém domě se můžete dozvědět více na oficiálních stránkách AirplaneHome.com.

Zdroje:
The Blaze, AirplaneHome.com