Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

'Zatraceně divná kočka', kterou internet miluje

'Zatraceně divná kočka', kterou internet miluje
Wilfred budí pozornost svým neobvyklým vzhledem. Ten ale nijak neohrožuje jeho zdraví | zdroj: Facebook.com/wilfredwarrior

Tváří se tak, jak se většina z nás často cítí. Třeba při pondělku v práci, nebo ráno po firemním večírku. Navíc u toho vypadá tak trochu strašidelně, ale hlavně stále roztomile. I proto britský kocour Wilfred dobyl srdce svých internetových fandů. 

Wilfredovu cestu ke slávě, jak to bývá obvyklé, nastartovalo jediné video. To na svůj YouTube kanál minulý rok umístil komik Michael Rapaport. Je na něm chundelatý a groteskně se tvářící kocour, který bez hnutí a mrknutí sleduje nervózního člověka za kamerou. Ten vyděšeně křičí na svou matku, že na zahradě je "nějaká zatraceně divná kočka", která je hrozbou pro všechno okolo, včetně jejich poklidně relaxujícího mazlíčka Lucy.

Neobvyklé video se i s hlavním aktérem takřka přes noc stalo senzací, a tak se zrodila Wilfredova hvězda. Zprvu se objevilo mnoho dohadů o tom, že videozáznam musí být upravený, nikdo nemohl uvěřit, že by podobně vypadající zvíře skutečně existovalo. Až mnohem později vyšlo najevo, že se jedná o nadabovanou verzi původního, staršího videa, které je bez Rapaportova vyděšeného křiku až překvapivě poklidné. 

Wilfred v něm nepůsobí jako děsivý vetřelec a monstrum z jiného světa, jen se hezky prochází po zahradě své majitelky. Více ale svět šokoval fakt, že záznam, kromě dabingu, nebyl po vizuální stránce nijak upravený. Kočka s pokřiveným výrazem byla podle všeho dokonale skutečná.

Zuby jako obluda, zdraví jako řípa

Že se nejedná o úplně obyčejnou kočku, musí být asi každému na první pohled jasné. Obrovská vytřeštěná kukadla a zuby neustále trčící z úst Wilfredovi zajistily spoustu přezdívek i hanlivých komentářů. Někteří o něm tvrdí, že vypadá jako "stará bába", jiní vtipálkové zase mluví o tom, že je kocourek dávno po smrti a jen jeho tělo si ještě nepřipustilo a straší všechno živé kolem. Většinou se však shodují na tom, že se jedná o nejpodivnější kočku, jakou kdo spatřil.

Wilfred je, na rozdíl od předchozích hvězd, o kterých jsme doposud napsali, naprosto zdravý kocour. Jeho výjimečný vzhled nezpůsobila žádná nemoc či genetická vada, ačkoliv to tak na první pohled může působit. Je jen hříčkou přírody.

Odborníci se shodují, že protože svým ojedinělým vzhledem nijak netrpí, nemá smysl jej jakkoliv léčit, nebo operovat. Třeba jeho zuby, poznávací znamení kocoura Wilfreda, mu nijak nepřekážejí a nijak neomezují v jídle.

Kočka, která se tváří tak, jak se všichni cítíme

Wilfred the Warrior (bojovník Wilfred), jak se mu často přezdívá, je čistokrevný perský kocour a pro majitelku Jennu byl prý láskou na první pohled. Ačkoliv se stále šklebí a cení zuby, nemá ho prý ráda o nic méně, než všechny své ostatní, o něco normálnější, kočky. 

Ostatně, široká škála grimas, které Wilfred vrhá na svět okolo sebe, působí až nepříjemně lidsky. Vypadá strhaně, smutně, unaveně, někdy zamyšleně a velmi často vyjeveně a v šoku, podobně jako se často cítíme všichni. A podobně smýšlí i více než 1,2 milionů lidí jen na Instagramu, kteří kocourovy nálady pravidelně sledují. Pokud nahlédnete, můžeme slíbit, že vám Wilfred svým pochmurně odevzdaným pohledem rozzáří den.

Zdroje:
Vlastní