Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

Zbavme se VV. Jsou nebezpečné, píše Tluchoř spolustraníkům

Zbavme se VV. Jsou nebezpečné, píše Tluchoř spolustraníkům
zdroj: Mediafax

Údajné spojenectví s odpadlíky z VV stálo Petra Tluchoře místo v čele poslaneckého klubu ODS. Jen dva dny před klíčovým koaličním jednáním se ostře pustil do nejmenší vládní strany, Věcí veřejných. ParlamentníListy.cz zjišťovaly reakci politiků ODS na jeho dopis.

VV by podle Tluchoře neměly dál být součástí vlády. V dopise adresovaném poslancům a členům výkonné rady je Tluchoř označil za pseudomoralistickou a pokryteckou sektu. "Další vládní spolupráce s nimi je proto dle mého názoru z principu nemožná," stojí v dopise, který má k dispozici server Aktuálně.cz.

Tluchoř se ale  k jeho obsahu nechce vyjadřovat. "Jde o dokument určený k vnitrostranické diskuzi a já nebudu komentovat podrobnosti," uvedl vyhýbavě. Exšéf poslaneckého klubu ODS v interním dokumentu vypočítává důvody, pro které by ODS měla okamžitě spolupráci s VV na vládní úrovni přerušit.

Dopis Petra Tluchoře ZDE

Reakce Tluchořových kolegů jsou různé. "Já ten text považuji za zvláštní. Na jedné straně Petr Tluchoř vyzývá k odchodu Věcí veřejných z vlády, na druhé straně k provedení reforem. Ale jak chce provést reformy, pokud vláda nebude mít podporu poslanců Věcí veřejných? To už pan Tluchoř neříká," řekl ParlamentnímListům.cz Petru Nečasovi blízký europoslanec a člen výkonné rady Ivo Strejček.

Celý článek na ParlamentniListy.cz