Dnes je středa 24. dubna 2024., Svátek má Jiří
Počasí dnes 6°C Slabý déšť

Zeman má nový plán, jak sestřelit šéfa ČSSD

Zeman má nový plán, jak sestřelit šéfa ČSSD
Miloš Zeman | zdroj: Profimedia

Prezident Miloš Zeman nemůže zapomenout, že v prezidentské volbě v roce 2003 pro něj nynější šéf ČSSD Bohuslav Sobotka nezvedl ruku, a bude se snažit ze všech sil ztížit mu cestu do Strakovy akademie. Podle časopisu Týden už má i promyšlený plán.

Bohuslav Sobotka, předseda sociální demokracie, pravděpodobného vítěze předčasných voleb, nebude mít cestu do čela vlády zrovna jednoduchou. Časopis Týden upozorňuje na to, že prezident Zeman mu stále neodpustil, že pro něj on a jeho kolegové nehlasovali v prezidentské volbě před deseti lety.

Scénář je tedy podle časopisu jasný. ČSSD po vyhraných volbách sestaví vládu, ale její členové se komunistům nebudou z různých důvodů zamlouvat. A na scénu nastoupí jihomoravský hejtman Michal Hašek, který se v této chvíli ujme role premiéra a díky svým vyjednávacím schopnostem kupodivu už hlasy komunistických poslanců dokáže získat.

 Sobotka má nyní dva měsíce na to, aby utužil své vztahy s komunisty. Pomoci by mu prý mohla připomínka toho, že jedním z mála krajů, kde se nepodařila koalice ČSSD s KSČM, je právě Haškův Jihomoravský kraj.

Zdroje: