Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Skoro zataženo

Zeman: První přímé prezidentské volby jsou cosi jako první soulož

Zeman: První přímé prezidentské volby jsou cosi jako první soulož
Miloš Zeman | zdroj: Mediafax

Kandidát na prezidenta Miloš Zeman opět přišel mezi studenty. Tentokrát na Univerzitě Jana Amose Komenského v Praze mluvil o aktuálních problémech naší vnitřní politiky. Stihl si vtipně postěžovat, že mu u příchodu zatajili výtah a on musel stoupat po schodech. Řeč byla i o Davidu Rathovi, který je prý idiot, že neumí krást.

„Váš ústav má velmi mizernou organizaci, neboť jsem musel vystoupat čtyři patra po schodech a teprve ve třetím jsem se dozvěděl, že tady máte výtah. Jsem poněkud zadýchaný, proto tak prvních pět minut ze svého osmihodinového projevu budu mluvit sevřeným hlasem,“ rozesmál v úvodu své posluchače.

V krátké úvodní přednášce prezidentský kandidát uvedl, že aktuální problémy české politiky jsou tři. „První je problém politiky hospodářské, druhý je problém efektivního boje proti korupci a třetí je problém politiky, tedy jak snížit míru znechucenosti občanů s politikou,“ je přesvědčen.

Zeman i zde zopakoval, že nesouhlasí s názorem, že naše země je extrémně zadlužená, protože náš dluh vůči HDP je jeden z nejnižších v Evropské unii. „Nesouhlasím ani s názory, které říkají, že nejdříve máme obnovit ekonomický růst a teprve potom snižovat míru zadlužení země. Domnívám se, že nám hrozí dlouhodobá ekonomická stagnace, ale nikoli kvůli zadlužení, ale kvůli podinvestovanosti české ekonomiky,“ zdůraznil.

Zdroje: