Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Aktualizováno: Zemřela zpěvačka Věra Bílá, bylo jí 64 let

Aktualizováno: Zemřela zpěvačka Věra Bílá, bylo jí 64 let
Věra Bílá | zdroj: Profimedia

Ve věku 64 let v úterý ráno zemřela v plzeňské fakultní nemocnici zpěvačka Věra Bílá. Informoval o tom server Romea.cz

Bílá byla na přelomu tisíciletí nejznámější zpěvačkou z Česka ve světě, proslavila se zejména vystupováním se skupinou Kale. Před lety vyprodala i pařížskou Olympii a v Bílém domě zpívala americkému prezidentovi Billu Clintonovi. Podle webu byl příčinou zpěvaččiny smrti infarkt.

"V pondělí 11. března k nám byla v nočních hodinách přivezena 64letá pacientka na urgentní příjem. Její zdravotní stav byl kritický. I přes okamžitou resuscitaci se lékařům nepodařilo obnovit životní funkce a pacientka zemřela," řekla mluvčí nemocnice Gabriela Levorová.

Uznávaná romská zpěvačka později propadla hraní na automatech, kvůli podlomenému zdraví koncertovala výjimečně. Podle serveru se Bílá měla v pátek vrátit na pódium, kde měl odstartovat její comeback koncertem s Janem Bendigem a Milanem Krokou.

Snahu zpěvačky o návrat na pódia loni zmapoval i dokument Ostravského studia České televize. Režisér David Vondráček ve snímku Poslední naděje Věry Bílé po dva roky zachycoval zpěvaččiny životní peripetie poté, co opustila kapelu Kale, zadlužila se a zemřel jí syn i manžel. Zpěvačka přesto stále věřila, že se jí podaří znovu nastartovat hudební kariéru.

Zdroje: