Dnes je středa 24. dubna 2024., Svátek má Jiří
Počasí dnes 6°C Slabý déšť

Zhroutil se mu svět, vše prodal a se svou fretkou se vydal na cesty

Zhroutil se mu svět, vše prodal a se svou fretkou se vydal na cesty
Charlie Hammerton se svou fretkou na cestách po Evropě | zdroj: Profimedia

Během jednoho roku přišel postupně o matku, adoptivní matku i nejlepšího kamaráda. Zhroutil se mu svět a pomýšlel i na sebevraždu. Z depresí ho vytáhla jeho fretka Bandita. Prodal skoro všechen svůj majetek a vyrazil s ní do světa.

Pilotovi britského letectva Charliemu Hammertonovi bylo pětadvacet, když v roce 2017 přišel o tři své nejbližší. Propadl hlubokým depresím, před kterými se rozhodl utéct. Doslova. Opustil slibně rozjetou kariéru, pěkný byt, prodal svá tři auta, většinu majetku a vyrazil hledat štěstí do světa. Společnost mu dělala jeho fretka Bandita, kterou v roce 2015 adoptoval z útulku a od té doby byli nerozluční přátelé.

Na dlouhý výlet vyrazili v únoru 2018 a společně procestovali více než 25 měst v jedenácti zemích. Navštívili například Německo, Švédsko, Norsko, Francii, Itálii nebo Španělsko. O všem si psal "deník" na Facebookové stránce Adventures With Bandit.

Jak počet jeho sledujících rostl, snažil se na svých výletech a akcích často zvyšovat povědomí o různých charitativních organizacích. Projel například Londýn křížem krážem na skateboardu, aby pomohl neziskovce věnující se drogově závislým, nebo prošel Hadriánův val, aby upozornil na onemocnění motorických neuronů, na něž zemřela jeho matka.

Postupně se se ztrátou svých blízkých smířil, vydal o svém putování knihu a nyní vystupuje po školách, kde děti učí, jak si vybudovat sebevědomí, sebeúctu, a kromě toho i jak správně kempovat.

Zdroje:
New York Post, metro.co.uk