Dnes je úterý 23. dubna 2024., Svátek má Vojtěch
Počasí dnes 9°C Skoro zataženo

Zorganizuje největší porevoluční demonstraci a pak jde s Kalouskem na pivo!

Zorganizuje největší porevoluční demonstraci a pak jde s Kalouskem na pivo!
zdroj: Mediafax

VÍME PRVNÍ Předseda ČMKOS Jaroslav Zavadil bude muset vysvětlovat pivo, které si dal s ministrem financí Miroslavem Kalouskem poté, co se mu podařilo naplnit Václavské náměstí sto tisíci demonstranty. Ostatní odborářští bossové považují schůzku přinejmenším za nevhodnou.

Kritika sociálně nespravedlivých reforem,  požadavek demise stávající vlády a vypsání nových voleb. To je v kostce sobotní ohnivý projev šéfa ČMKOS Jaroslava Zavadila na Václavském náměstí. Ten se po ukončení nejpočetnější demonstrace od listopadu 1989 odebral do budovy Českého rozhlasu, kde své postoje následně rozebíral s moderátorem Martinem Veselovským. Po vystoupení se Zavadil rozhodl zchladit žáhu a dal si pivo (piva) s Miroslavem Kalouskem, což bude mít ještě dohru.

Nad schůzkou kroutí hlavou předseda odborového svazu KOVO Josef Středula. „My jsme o tom s panem Zavadilem mluvili, ta schůzka se uskutečnila po odvysílání pořadu a pan Zavadil mě ujistil, že s panem Kalouskem řešili pracovní věci, obsah rozhovoru nebyl tedy přátelský. Každopádně podle mě by bylo lépe, kdyby se schůzka vůbec neuskutečnila, pan Zavadil to bude muset všem vysvětlit,“ uvedl pro ParlamentníListy.cz Středula. Celá anabáze se podle předsedy nejpočetnější odborové organizace bude řešit po neděli.