Dnes je středa 24. dubna 2024., Svátek má Jiří
Počasí dnes 6°C Slabý déšť

Zvolení senátoři ODS se obávají obstrukcí zleva

Zvolení senátoři ODS se obávají obstrukcí zleva
zdroj: Mediafax

Server ParlamentníListy.cz obvolal zvolené senátory ODS, aby poskytli krátké vyjádření ke druhému kolu senátních voleb. Ti, kteří reagovali, poděkovali svým voličům a vyjádřili obavy z toho, že by levicový Senát mohl brzdit pravicové reformy.

Veronika Vrecionová je v Senátu novou tváří a v obvodu číslo 28 Mělník zvítezila s 55,83 procenty hlasů. Jejím soupeřem byl Milan Němec z ČSSD. „Jsem velmi potěšena, že jsem byla zvolena a na práci v Senátu se těším. Chci velmi poděkovat těm, kteří mě volili, ale chci slíbit i těm voličům z našeho obvodu, kteří mi hlas nedali, že budu hájit i jejich zájmy," řekla ParlamentnímListům.cz novopečená senátorka.

Realistický výsledek

Pokud jde o celostátní výsledek voleb, podle něhož to vypadá, že bylo zvoleno do Senátu osm občanských demokratů, tak Vrecioná k tomu řekla, že to je zhruba číslo, které premiér a předseda ODS Petr Nečas odhadoval.

„Bylo určitě velmi těžké obhájit všechna křesla a realisticky jsme ani nic takového neočekávali. Výsledek tedy hodnotím realisticky. Jenom věřím, že sociální demokraté nyní nebudou dělat v Senátu naschvály a obstrukce a jejich politika bude kontruktivní a rozumná," dodala Vrecionová.

Celý článek na ParlamentniListy.cz