Dnes je úterý 16. dubna 2024., Svátek má Irena
Počasí dnes 4°C Skoro zataženo

Zvýšení důchodů o 150 korun. To nikoho nevytrhne, zlobí se Gazdík

Zvýšení důchodů o 150 korun. To nikoho nevytrhne, zlobí se Gazdík
zdroj: Mediafax

Návrat k tradiční morálce a k tradičním hodnotám rodiny, kdy se lidé starali jeden o druhého, je podle předsedy poslaneckého klubu TOP 09 Petra Gazdíka tím, co naše společnost především potřebuje. Lidé si musí uvědomit, že donekonečna nelze žít na dluh a že ne vždy se o ně postará všemocný stát.

Při hodnocení roku 2011 a výhledu na rok 2012 se předseda poslaneckého klubu TOP 09 Petr Gazdík neobává ani tolik hospodářské krize jako spíš neochoty změnit stereotypy uvažování. „V roce 2012 nebude největší problém v ekonomice, ten největší problém je v morálce a myšlení,“ tvrdí pro ParlamentníListy.cz Gazdík, který je zároveň předsedou hnutí Starostové a nezávislí.

Podle něj předchozí režim rozbil model, který fungoval po celá staletí, kdy se rodiče postarali o své děti v době dospívání, a ty se zase ve stáří postaraly o ně. „Za komunistů začal stát dávat zadarmo byty a děti si pak řekly, když o ně se postaral stát, a ne rodiče, ať se také o ně v důchodu postará. Bude proto muset nastat změna v myšlení lidí, budeme se muset vrátit k tradiční morálce a k tradičním hodnotám rodiny, kdy se lidé starali jeden o druhého,“ apeluje Gazdík.

Příčiny nynějších dluhových potíží vidí šéf Starostů v dobách, kdy byl ministrem financí nynější předseda ČSSD Bohuslav Sobotka a kdy jsme i při šestiprocentním růstu hospodářství byli schopni vyprodukovat stomiliardový státní deficit. Ten se navíc nepoužil na infrastrukturu nebo investice do vzdělání, vědy a výzkumu, ale na běžnou spotřebu.

Celý článek naleznete na ParlamentníListy.cz