Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 12°C Polojasno

Komentář: Beatles, jak je svět (dosud) neviděl

Komentář: Beatles, jak je svět (dosud) neviděl
Členové kapely během natáčení Help! | zdroj: Profimedia

Dalo by se říci, že takový fenomén, jakým byli Beatles, je skrz naskrz prozkoumán. Ovšem i po desetiletích se sem tam objeví něco nového. Například dosud nespatřené snímky.

Beatles na nich přitom nezvěčnila jejich rodina, ale pocházejí z majetku fanoušků kapely, která před více než půlstoletím spustila popkulturní šílenství. 

Více než 250 snímků, především z let 1963-1969, se objevilo po výzvě Baryho Milese, který je životopiscem Paula McCartneyho

Na "nových" snímcích jsou (tehdy) mladé superhvězdy zachyceny například během natáčení filmu Help!, který pod vedením Richarda Lestera vznikl v polovině 60. let.

Jinde zas líbají přešťastnou fanynku nebo s fanynkami bohorovně pózují. Objevily se však i snímky, které vznikly až po rozpadu kapely. 

I ty však připomněly období, kdy byly všechny čtyři superhvězdy naživu. Neboť příští rok uplyne už 40 let od vraždy Johna Lennona a George Harrison podlehl rakovině už před 17 lety.

Zbylí dva členové - McCartney, který 18. června oslaví 77. narozeniny, a osmasedmdesátiletý Ringo Starr - jsou nicméně stále aktivní i v hudební branži. Starr vydal předloni album Give More Love a McCartney představil v roce 2018 své 17. sólové album Egypt Station.

Zdroje:
Profimedia